چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ 20 August 2025
چهارشنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۴۵۲۵۷

قیمت گندم در بازارهای جهانی 9 دلار افزایش یافت

قیمت گندم در بازارهای جهانی 9 دلار افزایش یافت
قیمت گندم در بازارهای جهانی 9 دلار در هر بوشل افزایش یافت و یکبار دیگر زنگ هشدار به مسئولان داخلی را به صدا در آورد که امسال به گفته مسئولان قرار است بیش از 5 میلیون تن وارد کنند.

قیمت گندم امروز در بازارهای جهانی افزایش یافت و یک بار دیگر لزوم برنامه‌ریزی کشورها برای تولید استراتژیک‌ترین محصول را گوشزد کرد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، امروز در بازارهای جهانی گندم در لحظه انتشار خبر 9 دلار در هر بوشل عرضه می‌شود، قیمت محصولات اساسی از جمله گندم از یکسال گذشته و بویژه پس از شیوع ویروس کرونا روند افزایشی داشته است، کشورها تلاش می‌کنند تا در شرایط بحرانی تامین نیاز داخل را بر صادرات ترجیح دهند که باعث کاهش عرضه در بازار و افزایش قیمت شده است.

خشکسالی در کشورها هم تولید محصولات کشاورزی را کاهش داده و سهم صادرات به حداقل رسیده است.

گندم یک محصول استراتژیک است و امروزه در مناسبات سیاسی کشورها هم بسیار موثر است کشورها از نان و غذا هم برای سلطه و تحمیل قدرت بر دیگر کشورها استفاده می‌کنند.

در سالهای گذشته کشورها به امنیت غذایی خود بیش از هر زمانی توجه می‌کنند در این میان گندم از اهمیت فوق العاده‌ای برخوردار است.

روسیه که زمانی در دوران اتحادیه جماهیر شوروی وارد کننده گندم بود، اکنون به صادر کننده بزرگ جهان تبدیل شده است، تولید گندم در روسیه از 100 میلیون تن فراتر رفته و این رقم نزدیک به کل تولید محصولات کشاورزی کشور ما است.

افزایش قیمت گندم در بازار جهانی زنگ هشداری به مسئولان داخلی است که نرخ خرید تضمینی را طوری تعیین کنند که کشاورزان داخل به کشت این محصول استراتژیک ترغیب شوند.

دولت نرخ تضمینی خرید گندم را امسال کیلویی 5000تومان اعلام کرده، اما به گفته کارشناسان هزینه واردات گندم به کشور دو برابر این میزان تمام می‌شود و به همین دلیل باید سیاست دولت در جهت تولید این محصول استراتژیک در داخل باشد.

علاوه بر آن خشکسالی امسال هم باعث شده که تولید گندم کاهش یابد که به گفته مسئولان تولید بیش از 30 درصد افت داشته است.

منبع:فارس

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

عراقچی: همکاری جدید با آژانس قطعاً مشابه گذشته نخواهد بود، اما نمی‌توانیم آن را به صورت کامل قطع کنیم | در چارچوب تعیین شده از سوی حاکمیت حرکت می‌کنم | ممکن است در نهایت اسنپ‌بک هم فعال شود

حمایت مشاور سعید جلیلی از توهین به روحانی و ظریف در صداوسیما

آماری از تعداد موسسه‌های ثبت‌شده در کشور

این استان‌ها شنبه (یک شهریور) تعطیل هستند

سردار سلیمانی: ما در میانه یک نبرد تاریخی و سرنوشت‌ساز قرار گرفته‌ایم

حمله تند کارشناس برنامه تلویزیونی به روحانی و ظریف

شناسایی مواد رادیواکتیو در یک محموله غذاهای دریایی

شاخص بازار بورس؛ چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴

ترامپ در جست‌وجوی ۴۰۰ کیلو اورانیوم ایران

اولین تصویر از بستری شدن سید محمد خاتمی در بیمارستان

رزمایش موشکی ارتش از فردا آغاز می‌شود +جزئیات

سید محمد خاتمی دچار عارضه قلبی شد | توضیحات برادر خاتمی در این خصوص

اختلالات GPS به دلیل ملاحظات حضور احتمالی پهپادها و حفاظت از شهروندان است

جزئیات دیدار پزشکیان با رئیس‌جمهور بلاروس

پیشنهاد سردبیر
زندگی